Tankkeuringen

Tankkeuringen van mazouttanks

Bij Van Driessche Mazout kunt u naast het bestellen van Total Mazout voor levering van Brussel tot Gent en Ronse of tanken aan het tankstation in Denderleeuw of Affligem ook terecht voor tankkeuringen van mazouttanks.

Mazouttanks moeten verplicht worden nagekeken

Iedere mazouttank dient verplicht te worden gecontroleerd. Voor de meeste mazouttanks thuis is dat om de vijf jaar. Met behulp van een ultrasoon toestel en een vacuümpomp checken wij de tank op eventuele lekken. Daarnaast voeren wij een visuele controle uit van de installatie, van de overvulbeveiliging en checken op eventuele aanwezigheid van water in slib in de tank. Is alles in orde, krijgt de tank een conformiteitsattest.

Het controleren op lekken met een ultrasoon toestel

Allereerst brengen wij 2 sensoren in de tank die geluidsgolven meten. Eén in de mazout, één erboven. Vervolgens creëren wij met een vacuümpomp een progressief vacuüm. Wanneer de gecreëerde onderdruk in het lege gedeelte van de tank groter wordt dan de hydrostatische druk in de mazout, brengen eventuele lekken ultrasone signalen voort.

Wordt de tank goed bevonden, krijgt deze een conformiteitsattest en een groene dop of merkplaat waardoor iedere mazoutleverancier weet tot wanneer de tank in orde is bevonden.

U wenst meer informatie over de keuring van mazouttanks ?

U zou graag meer willen weten over de keuring van mazouttanks in de streek tussen Brussel, Gent, Ronse of Pajottenland ? Neem dan contact op met Van Driessche Mazout. (link) Wij helpen u graag verder.

Contacteer ons via ons formulier

Waarom kiezen voor Mazout Van Driessche ?

Flexibel

We proberen daar waar mogelijk is ons aantepassen aan de vraag van de klant.

 

Snelle service

Geniet het hele jaar van een snelle service en van de permanentie in de winter.

 

De prijs

Goede verhouding prijs kwaliteit.

 

Vraag een offerte